Over Walter Kookt!

Walter Boekelder de man achter Walter Kookt!

Walter Kookt! is het Catering bedrijf annex Kookstudio van Berna en Walter Boekelder In 2010 starten ze samen Walter Kookt! het catering bedrijf, dat in 2013 werd uitgebreid met een goed geoutilleerde kookstudio aan de Koningslinde in Lichtenvoorde.

Walter Kookt! is een modern en eigentijds bedrijf gericht op het verzorgen van catering eten en drinken. Hierin is alles mogelijk. Van receptiehapjes, tot koud warme buffetten maar ook een mooi diner op locatie. Nieuw zijn de live cooking concepten van Walter Kookt! Dat alles voor kleine als grote groepen en naar wens eenvoudig of luxe. Wij werken met een vast team van gedreven ervaren allround koks en gastvrije gastvrouwen en gastheren.

Koken is voor Walter zijn lust en zijn leven, met ruim 30 jaar keuken ervaring als kok van een klein luxe restaurant tot chef-kok voor een grote evenementen locatie. Berna zorgt voor en achter de schermen voor culinaire ondersteuning regelt de administratie en vult Walter aan waar mogelijk. Koken, organiseren en u een onvergetelijke tijd bezorgen is gewoon het liefste wat wij doen bij Walter Kookt!

Wat deed Walter?

Een stukje geschiedenis

Walter heeft zijn culinaire sporen verdiend bij onder meer Hotel Carelshaven in Delden, La Belle Epoque in Assen, Prinses Juliana in Valkenburg en De Stenen Tafel in Borculo. Ook was hij jarenlang chef-kok bij diverse gerenommeerde restaurants, hotels en een grote cateraar.

Zijn creatieve idee├źn

"Mijn kookstijl valt het best te typeren als inventief en eigentijds, maar toch klassiek. Ik hou van 'back to basic ', de pure keuken. Ik probeer daarbij zoveel mogelijk te werken met streekproducten en laat mij graag inspireren door de seizoenen. Ik word gelukkig van het proeven en ontdekken van nieuwe smaakcombinaties". Walter's favoriete smaakcombinaties:

  • Aubergine - noten sla - geroosterde paprika - hummus
  • Asperges - zomertruffel - scharrelvarken
  • Tonijn - sesam - zeewier - gember
  • Wilde duif - knolselderie - rode biet
  • Lauwwarme makreelfilet - mierikswortel - aardappel
  • Achterhoeks ree - paddenstoelen - jeneverbes
  • Coquilles St. Jacques - zeekreeft - oesters - mosselen - langoustines - spin krab
  • Vijgen - specerijensiroop - blauw maanzaad - vanille
  • Aardbeien - lavendel - witte chocolade